Olsen om EM-starten: Vi kan ikke være det bekendt

En sejr, en uafgjort og et nederlag er langt fra nogen tilfredsstillende start på fodboldlandsholdets bestræbelser på at kvalificere sig til EM i Frankrig i 2016.

Sådan lyder konklusionen fra landstræner Morten Olsen efter nederlaget til Portugal tirsdag aften, som betyder, at Danmark blot har fire point efter de tre første kampe.

- Vi har ikke fået en start, som vi kan være bekendt. Havde vi fået et point i går, havde det været acceptabelt med det program, vi har haft, konkluderer landstræneren.

- De point, vi har mistet, kan gøre, at vi ikke kvalificerer os. Det skal man være bevidst om, for der er ikke mange kampe i denne pulje.

- Det er frustrerende, at vi nu har bygget Portugal op. Hvis de kun havde fået et point i går, havde de fået en rigtig dårlig start.

Olsen var meget kritisk på pressemødet umiddelbart efter kampen mod portugiserne, og humøret er ikke blevet bedre efter en nat uden meget søvn.

- Jeg var hård i min kritik efter kampen, og det er jeg stadig. Efter at have set kampen igen har jeg ikke ændret mening på nogen som helst måde, siger Morten Olsen.

Han efterlyser mere kynisme og snuhed på sit hold, der måtte se Portugal lave sejrsmålet dybt inde i overtiden.

Det er ikke første gang, at det danske landshold er blevet narret i slutfasen i vigtige kampe.

- Alle kan huske, hvordan Portugal scorede få minutter før tid i EM-kampen i Ukraine i 2012. Alle kan huske, da Portugal fire minutter før tid udlignede til 1-1 i Parken for nogle år siden.

- Den uafgjorte kamp mod Italien sidste år, hvor italienerne scorede i overtiden, føltes også som et nederlag, selv om det blev uafgjort, husker han.

Den slags nedture burde holdet for længst have lært af, mener Olsen.

- I går havde vi 0-0 mod en af vores konkurrenter og var i overtiden. Hvad gør vi? Måske kan vi holde på bolden. Eller vi kan sparke bolden væk.

- Mange mål bliver scoret i slutningen af kampene, hvor alle er trætte. Der skal man spille kløgtigt og kynisk.

- Alle fejler, det gør både træneren og spillerne. Vi kan ikke sætte en finger på viljen og indsatsen. Men vi fejlede, da det gjaldt. Det var unødvendigt med de kvaliteter, vi har, og det skal vi have rettet, siger Morten Olsen.

Danmark spiller næste EM-kvalifikationskamp på udebane mod Serbien 14. november.

/ritzau/

 

Dagens Gossip