Olsen om Wass: Han skabte uro på holdet

30/03/2015 09:04

admin

Nyheder

Mest læste i dag

Evian-profilen Daniel Wass skabte ifølge landstræner Morten Olsen uro på det danske landshold i søndagens 0-2-nederlag til Frankrig.

Wass havde for første gang fået chancen på landsholdets midtbane, men efter 45 minutter røg han ud på bænken.

- Vi bliver klogere hver gang, siger Olsen, da han bliver bedt om at vurdere Evian-spillerens præstation.

I stedet for Wass sendte landstræneren Chievo-spilleren Anders Christiansen ind på midtbanen ved siden af Wigans William Kvist, der også havde problemer mod franskmændene.

- Anders Christiansen gjorde Kvist bedre.

- Hvis du spiller ved siden af én, der ikke rammer dagen - og vi kan vist roligt sige, at det gjorde Daniel Wass ikke - så skaber det uro på hele holdet - altså for ham, der spiller ved siden af, bagved og foran, siger Morten Olsen.

- Jeg synes, at Kvist spillede en god kamp rent defensivt, og havde han ikke været der, så havde vi haft meget store problemer fysisk.

Landstræneren håber, at Pierre-Emile Højbjerg og Thomas Kahlenberg kan være med til at skærpe konkurrencen på midtbanen, når Serbien venter til juni i EM-kvalifikationen. Begge måtte melde afbud med skader mod Frankrig.

- I efteråret - bortset fra 3-1-sejren i Serbien, hvor Kahlenberg spillede - så har vi haft Pierre-Emile Højbjerg med, og det er en spiller, der bringer det tekniske, taktiske og fysiske, og så bliver balancen bedre, siger Olsen.

I forsvaret fik FC Midtjyllands Erik Sviatchenko igen chancen. Sviatchenko, der fik sin debut onsdag mod USA, havde store problemer med at holde de franske angribere fra chancer.

Både Daniel Agger og Andreas Bjelland havde meldt afbud til de to kampe.

Morten Olsen håber, at han kan stille med sit normale midterforsvar til juni mod Serbien.

- Kampen mod Frankrig gav os kortsigtede svar relaterende til kampen mod Serbien. Vi håber på, at vi får de tre-fire spillere med, som ikke var med denne gang.

- Mod Frankrig havde vi det svært i forsvaret og centralt på midtbanen, ikke kun de nye spillere, men også de andre.

- Det handler om automatismer, og specielt når man spiller overfor så gode fysiske, dynamiske og tekniske spillere, siger landstræneren.

/ritzau/