Olsen: Træner-karantæne bliver et handicap for Portugal

Det kan kun være til dansk fordel, at Portugal må undvære landstræner Fernando Santos på bænken, når Danmark møder portugiserne i EM-kvalifikationen 14. oktober.

Santos, der netop er blevet udpeget som afløser for den fyrede Paulo Bento, slæber rundt på otte spilledages karantæne fra VM, hvor han stod i spidsen for Grækenland.

- Selvfølgelig er det et handicap for dem. Normalt må der ikke være i kommunikation undervejs i kampen, når en træner har karantæne, så aftalerne skal være på plads fra start - og man kan ikke på forhånd lave aftaler om alt.

- Man må gå ud fra, at det er en fordel at have en træner på bænken. Det er jo også derfor, jeg sidder der, siger fodboldlandstræner Morten Olsen.

Til gengæld udgør det portugisiske landstrænerskifte en ubekendt faktor, fordi Danmark flere gange de senere år har mødt Portugal med Paulo Bento på trænerbænken og var godt indstillet på ham.

Med Fernando Santos kommer en ny mand med nye idéer.

- Det havde måske været mere simpelt, hvis Portugal havde vundet over Albanien, og Paulo Bento var blevet på posten. Ham har vi mødt nogle gange, og ham kender vi.

- Fernando Santos har vi set præstere med Grækenland. Vi kender måske lidt til hans systemer, men i Portugal har han med andre spillere at gøre.

- Uden at fornærme grækerne har de altid spillet meget kompakt ud fra eget forsvar. Portugal har bedre angrebsspillere og er af natur gode tekniske spillere, der gerne vil frem over banen, forklarer Morten Olsen.

Inden Portugal rejser til København for at møde Danmark, skal holdet i aktion mod Frankrig i en venskabskamp.

Her vil Danmark have en spion på plads for at danne sig et indtryk af Portugal under Fernando Santos.

/ritzau/

 

Dagens Gossip