Olsen vil bruge VM-skuffelse konstruktivt frem mod EM

Morten Olsen har valgt at sige ja tak til en ny periode som dansk fodboldlandstræner. Det bliver den sjette periode, Morten Olsen tager fra perioden 2000 til og med sommeren 2016, hvor der er EM i Frankrig.

- Jeg er meget stolt over den tillid, min arbejdsgiver viser mig, og det er et afgørende rygstød for at takke ja til en ny periode.

- Vi er nok mange, der stadig er ærgerlige over, at vi efter to førstepladser i de to forrige kvalifikationsturneringer kun nåede andenpladsen denne gang og ikke bliver en del af næste sommers VM-slutrunde.

- Men nu lægger vi skuffelsen bag os og bruger erfaringerne på en konstruktiv måde til at se frem til den kommende periode, siger Morten Olsen til DBU's hjemmeside.

Inden den kommende EM-kvalifikation frem mod slutrunden i 2016, lægger Morten Olsen op til, at mange unge spillere er på vej ind på A-landsholdet:

- Vi har sammen med klubberne skabt et fremragende talentudviklingsprogram, vi intensiverer løbende arbejdet i landstrænergruppen, vi har allerede fået mange nye spillere ind på landsholdet, og flere spændende, unge spillere presser sig på.

Blandt Morten Olsens målsætninger for den kommende kontraktperiode er dels at fortsætte det glidende generationsskifte og dels at sikre kvalifikationen til EM-slutrunden i Frankrig i 2016.

- Det er min ambition at få landsholdet tilbage på det resultatmæssige spor, som spillerne har potentialet til, og som vil gøre holdet til det nationale samlingspunkt, der følger med resultaterne, understreger Morten Olsen.

Kontraktperioden gælder helt præcist fra 1. august 2014 og frem til 31. juli 2016, og det bliver den sjette kontrakt mellem DBU og Morten Olsen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip