Omrejsende kriminelle skal se sig over skuldrene i 2015

28/01/2015 10:49

admin

Nyheder

Mest læste i dag

Omrejsende kriminelle, der begår organiserede indbrud i Danmark, vil i 2015 få særlig opmærksomhed fra politiet.

Antallet af indbrud i 2014 er faktisk faldet, alligevel styrker politiet indsatsen.

Værktøjet er især en øget fokus på, hvor og hvordan kriminaliteten bliver begået og af hvem.

- Det er ikke realistisk at tro, at vi kan få færre indbrud og mere trygge gader ved at stille en betjent på hvert gadehjørne, siger rigspolitichef Jens Henrik Højbjerg.

- Men når vi derimod finder ud af, hvilke netværk der står bag store dele af kriminaliteten, så kan vi opnå resultater, der virkelig flytter noget, mener rigspolitichefen.

Politiet har netop udpeget fokusområderne for 2015, og ud over at styrke indsatsen mod indbrud skal der fokus på, at færre bliver dræbt og kvæstet i trafikken.

Men også indsatsen mod it-kriminalitet, mod rocker- og bandemiljøet og mod rekruttering til væbnede konflikter i udlandet vil få øget opmærksomhed.

Rigspolitiets nye Cybercrimecenter, NC3, skal i 2015 udvikles yderligere, både hvad angår kompetencer og teknologi. Og samtidig fortsætter politiet det massive pres mod rocker- og bandemiljøet.

Politiet får en vigtig koordinerende rolle i bestræbelserne på at mindske rekrutteringen af herboende personer til de væbnede konflikter i Irak og Syrien.

Indsatsen skal blandt andet sikre udvekslingen af informationer mellem myndigheder og en effektiv udnyttelse af de forventede ændringer af pas- og udlændingeloven, skriver Rigspolitiet i en pressemeddelelse.

Endelig ruster politiet sig bedst muligt til at kunne håndtere voldsomme hændelser som naturkatastrofer og terrorhandlinger.

/ritzau/