Opbakning til Hollande stiger - lidt

Frankrigs præsident, François Hollande, har fortsat store problemer med at vinde vælgernes støtte, selv om opbakningen til ham i en meningsmåling dog tyder på at være en smule stigende.

Avisen Le Figaro bringer lørdag en Opinionway-måling, der siger, at opbakningen til præsidenten er steget med fem procentpoint i forhold til en tilsvarende måling i oktober.

Nu siger 20 procent af vælgerne, at de er tilfredse med ham.

Men målingen, der kommer knapt tre år efter, at han vandt præsidentposten, siger også, at 79 procent af vælgerne er utilfredse med ham.

Opbakningen til præsidenten ramte et rekordlavt niveau i fjor. Ved en måling i september sagde blot 13 procent, at de støttede ham.

I januar skete der dog noget. Da blev Frankrig ramt af terrorangrebet mod satiremagasinet Charlie Hebdo, og Hollandes håndtering af krisen gav ham flere støtter.

Men opbakningen er stadig ringe.

Vælgerne er specielt utilfredse med hans håndtering af økonomien. Blot 14 procent siger, at han gør et godt stykke arbejde med sin kamp mod arbejdsløsheden.

Omkring 10 procent af arbejdsstyrken er arbejdsløs, og den høje arbejdsløshed har i hele Hollandes præsidentperiode været et stort problem.

Opinionwaymålingen siger, at hvis der var præsidentvalg i dag, ville Hollande end ikke få stemmer nok til at komme videre til anden runde af valget.

Hollande ville i stedet blive nummer tre, mens kandidaten fra det konservative UMP-parti skulle dyste i den afgørende runde med Marine Le Pen fra det højreorienterede Nationale Front.

Hollande, der er socialist, har endnu ikke meddelt, om han genopstiller til næste valg, der finder sted i 2017.

Meningsmålingen fra Opinionway blev foretaget den 15. og 16 april med deltagelse af 1016 personer. Der er en usikkerhed på mellem to og tre procent.

/ritzau/Reuters

 

Dagens Gossip