Oplysninger om 91.011 dømte blev stjålet af CSC-hackere

Da en eller flere hackere i 2012 brød ind i CSC's avancerede dataanlæg i Valby, blev der stjålet yderst personfølsomme oplysninger om personer, der er blevet dømt i det danske retssystem.

Tirsdag ved Retten på Frederiksberg er det kommet frem, at helt nøjagtig 91.011 personers oplysninger er blevet kopieret i forbindelse med en række hackerangreb. Angreb, som to mænd er tiltalt for at stå bag. De nægter sig skyldige.

Oplysningerne stammer fra politiets kriminalregister, som indeholder oplysninger om personer og deres forbrydelser langt tilbage i tiden.

- Det er ikke det fulde danske kriminalregister, der er kopieret. Det er, som jeg har forstået det, det, man kalder afgørelsesregistret, hvor der er tale om folk, der har fået en dom, fortæller Arne Lund Hansen, der er it-specialist hos Rigspolitiet.

Det er i forbindelse med afhøringen af ham, at antallet af forurettede i den del af hackersagen, som handler om kriminalregistret, er kommet frem.

Helt nøjagtigt er der stjålet 246.490 registreringer fra registret fordelt på 91.011 unikke personnumre.

- Det skyldes, at nogle af personerne er blevet dømt flere gange, fortæller vicestatsadvokat Anders Riisager til Ritzau.

I en rapport, som er fremlagt under tirsdagens retsmøde, så man blandt andet oplysningen om en person født i 1962, der er blevet løsladt fra fængsel med et års prøvetid under betingelse af seks måneders tilsyn fra Kriminalforsorgen.

Og det er sådanne oplysninger - samt oplysninger om, hvad navngivne personer måtte være dømt for, der er sluppet ud ved hackerangrebene.

Under afhøringen af Arne Hansen kom det også frem, at oplysninger om godt 1,1 million personer i det såkaldte Schengen-register er blevet stjålet. Det drejer sig om personer, som af forskellige grunde er internationalt efterlyst i Schengen-landene.

Hvad oplysningerne skulle bruges til, og hvor de måtte florere den dag i dag, er der ingen, der ved. I hvert fald ingen som man har hørt om i sagen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip