Opposition har svært ved at blive enige om Thorning-næse

- Vi er enige med Enhedslisten om, hvordan næsen til statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) skal se ud - men vi er ikke enige i, at Statsministeriets departementschef skal blandes ind i sagen.

Det siger Venstres retsordfører Karsten Lauritzen til Ritzau.

- Vi er helt enige med Enhedslisten i, at statsministeren skal have en næse. Størrelsen er fin. Men i den tekst, der er lagt frem, kritiserer man også statsministerens departementschef. Men det mener vi ikke, der er nogen grund til, siger retsordføreren.

Og med den udmelding kan det ende med, at Helle Thorning-Schmidt slipper for en næse, da de borgerlige partier ikke vil støtte Enhedslistens tekst om retsudvalgets udsatte tur til Christiania.

Dansk Folkeparti vil heller ikke underskrive Enhedslistens næse til Thorning, lød det fra Peter Skaarup (DF) torsdag aften.

- Under samrådet i sagen viste det sig, at hver gang statsministeriets departementschef talte med departementschefen i Justitsministeriet, så blev statsministeren orienteret, siger Karsten Lauritzen.

- Så det er statsministeren og Statsministeriet, der skal kritisere og ikke navngivne embedsmænd, siger Venstres retsordfører.

Karsten Lauritzen mødes fredag formiddag med retsordførerne Peter Skaarup, Tom Behnke (K) og Simon Emil Ammitzbøll (LA) for at diskutere Enhedslistens tekst til næsen.

Enhedslistens retsordfører, Pernille Skipper, har slået fast, at EL, der er regeringens parlamentariske grundlag, har lagt sig fast på den kritik, partiet vil give Thorning.

- Det er ikke til forhandling. Hvis de borgerlige partier ikke ønsker at lægge stemmer til den næse til statsministeren, må vi konstatere, at der ikke flertal for at give en næse, siger Pernille Skipper.

EL har givet de øvrige partier en deadline til klokken 12.

/ritzau/

 

Dagens Gossip