Oppositionen kræver svar: Jøder blev ikke taget alvorligt

Justitsminister Mette Frederiksen (S) må forberede sig på en byge af spørgsmål i folketingssalen, når oppositionen onsdag eftermiddag endnu en gang kræver svar i den efterhånden aldeles omfattende terrorsag.

Ministeren vil blive mødt af en stribe spørgsmål fra forskellige folketingsmedlemmer i oppositionen, der især kredser om, hvorvidt regeringen gjorde nok for at beskytte det jødiske samfund frem mod terrorangrebet i København i februar.

Det mener Christian Langballe (DF) på ingen måde, er tilfældet, og derfor er han også blandt de folketingsmedlemmer, der onsdag vil stille spørgsmål til Mette Frederiksen.

- Det står jo klart, at man slet ikke har taget jødernes situation alvorligt. Jøderne henvender sig faktisk flere gange til Justitsministeriet med hensyn til bevogtning og forsikring om, at der er nogen, der passer på dem, siger han og fortsætter:

- Men der sker ingenting, og det, synes jeg, er rystende, når man tænker på angrebet i Paris, som jo også ramte jøderne, siger Christian Langballe med henvisning til det terrorangreb, der ramte den franske hovedstad 7. januar i år.

Oplysninger fra Justitsministeriet, der blev offentliggjort tirsdag, viser, at statsministerens tidligere udtalelser om, at sikkerheden for det jødiske samfund i Danmark var "blevet styrket efter Paris", har vist sig at være forkerte.

Det fremgår af en mail fra PET, sendt umiddelbart efter det internationale pressemøde 16. februar, hvor statsministeren fortalte, at sikkerheden var blevet styrket. I mailen lyder det, at statsministerens udtalelser "ikke er retvisende".

Af Justitsministeriets seneste svar fremgår det også, at sikkerheden ikke blev styrket, da det såkaldte tilsynsniveau allerede var på niveau 5, hvilke er det højeste.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip