Oprørere dræber 41 mennesker i syrisk landsby

Mindst 21 civile og 20 syriske regeringssoldater er dræbt i en alawitisk landsby i Syriens Hama-provins søndag, oplyser Syriens Observatorium for Menneskerettigheder mandag.

Den London-baserede overvågningsgruppe, der indsamler oplysninger om ofre i konflikten, siger, at det var oprørere fra en islamistisk brigade med medlemmer fra Jund al-Aqsa, der stod bag drabene i landsbyen Maan i den centrale del af Syrien.

Observatoriets direktør, Rami Abdel Rahman, siger, at der ikke var nogle informationer om, hvordan de civile blev dræbt, men tilføjer, at mindst 10 af dem angiveligt var fra den samme familie.

En video, der er lagt på YouTube og angiveligt produceret af Jund al-Aqsa, viser oprørerne angribe landsbyen og beskyde den.

Videoen har titlen "Befrielsen af Maan landsby" og viser en oprører hæve et sort flag, der ofte forbindes med radikale islamistiske grupper, på toppen af et kommunikationstårn.

Der er ingen billeder af de dræbte civile, ligesom oplysningerne fra observatoriet ikke kan bekræftes fra uafhængigt hold.

Syriens præsident, Bashar al-Assad, tilhører det religiøse alawit-mindretal, som er en sekt af shiaislam. Alawitter kan blandt andet drikke alkohol, og kvinder kan gå uden slør. De fejrer både muslimske og kristne helligdage - blandt andet jul.

Oprøret mod Bashar al-Assad er domineret af sunnimuslimer og har tiltrukket ekstremistiske grupper, som anser alle andre end sunnimuslimer for vantro.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip