Oprørere fra Isil angriber Iraks største olieraffinaderi

Islamistiske oprørere fra Den islamiske Stat i Irak og Levanten (Isil) har onsdag morgen angrebet Iraks største olieraffinaderi, der ligger i byen Baiji i det nordlige Irak omkring 225 kilometer nord for hovedstaden Bagdad.

Ifølge irakiske sikkerhedskilder og ansatte på raffinaderiet gik oprørerne til angreb med maskingeværer og tunge morterer.

Angrebet blev indledt klokken fire onsdag morgen lokal tid. En mortérgranat ramte et lager med reservedele, og ifølge kilderne kan man se, at bygningen er omhyllet af røg.

En talsmand fra olieraffinaderiet siger, at de islamistiske oprørere kontrollerer 75 procent af olie-komplekset.

- De militante har formået at kæmpe sig ind på raffinaderiet. Nu kontrollerer de produktionsenheder, administrationsbygningen og fire vagttårne, siger talsmanden til nyhedsbureauet Reuters.

Han tilføjer, at kampene mellem oprørere og sikkerhedsstyrker nærmer sig hovedkontrolrummet på raffinaderiet.

Olieraffinaderiet i Baiji har været under belejring i en uge, siden oprørere fra Isil indledte en større militæroffensiv i Irak.

Udlændinge, der arbejder på raffinaderiet, blev evakueret tirsdag.

Islamistiske oprørere fra Isil vinder stadig mere terræn i den nordlige Irak. Tirsdag flyttede oprørsoffensiven sig til byen Baquba, der ligger kun 60 kilometer fra Bagdad.

Fra Baquba er der kun en times kørsel på motorvejen til den irakiske hovedstad. Oprørere fra Isil ventes at gøre forsøg på at angribe Bagdad.

/ritzau/Reuters

 

Dagens Gossip