Oprørere i Ukraine vil fortsætte forhandlingerne

Skrevet af admin

26/06/2014

Mest læste i dag

Ukraines separatistiske oprørere er gået ind på at fortsætte forhandlinger fredag om en afslutning på konflikterne i landets østlige regioner.

Det siger Andrej Purgin, der er en af lederne fra den selvudråbte Folkerepublik Donetsk, ifølge nyhedsbureauet Interfax.

- Der er enighed om at fortsætte med flere konsultationer i Donetsk 27. juni, siger Purgin.

Netop fredag er dagen, hvor parternes våbenhvile udløber. Den er dog ikke blevet overholdt.

Ikke desto mindre siger Andrej Purgin, at samtalerne har til formål at munde ud i yderligere dage med våbenhvile.

Den ukrainske præsident, Petro Porosjenko, advarer samtidig om, at han vil "træffe en meget svær beslutning", hvis det ikke lykkes at forlænge perioden.

Samtidig opfordrer han Ruslands præsident, Vladimir Putin, til ikke blot at bakke op om den ukrainske fredsplan med ord, men også aktivt vise, at han mener det alvorligt.

Den samme melding kommer fra USA, hvor udenrigsminister John Kerry tidligere torsdag krævede russisk handling i løbet af "timer".

Putin skal aktivt kaste sig ind i kampen for at afvæbne separatisterne, lyder kravet.

Fredag proklamerede den ukrainske præsident en uges våbenhvile som et led i sin fredsplan, og mandag sluttede flere separatistledere sig til aftalen om at lægge våbnene for en tid.

Alligevel er kampene fortsat. Blandt andet blev en ukrainsk militærhelikopter skudt ned over det østlige Ukraine tirsdag - mindre end 24 timer efter aftalen om våbenhvile.

/ritzau/dpa