Oprørere siger de har brudt belejring af Aleppo

Den syriske opposition samlet i Den Nationale Koaliton meddeler, at oprørere har brudt regeringshærens belejring af Aleppo lørdag.

- Oprørere bryder Aleppos belejring, hedder det i et tweet fra Den Nationale Koalition efter seks dages hårde kampe om millionbyen i det nordvestlige Syrien.

Også den islamistiske oprørsgruppe Ahrar al-Sham skriver på Twitter, at oprørernes fremrykning har "åbnet vejen til Aleppo."

Samtidig rapporterer det sædvanligvis velorienterede Syriske Observatorium for Menneskerettigheder, der baserer sine oplysninger på et netværk af informanter i kampområderne, at 500 oprørere og soldater og 130 civile er dræbt under den seneste uges kampe om Aleppo.

Organisationen kan ikke give et helt præcist tal for de dræbte, men fortæller, at flertallet af de døde siden 31. juli er oprørere og radiale islamister.

- Det skyldes regimets overlegenhed i luften og intense russiske luftangreb, siger organisationens leder, Rami Abdel Rahman.

De syriske regeringssoldater havde lørdag haft besvær med at trænge et angreb på hærens stillinger syd for Aleppo tilbage.

Hvis det fra uafhængig side kan bekræftes, at oppositionsstyrker har brudt belejringen af byen, så er det en overraskende modoffensiv, efter regeringshæren i dagene efter 17. juli omringede en række oprørsstillinger.

Regimets offensiv ved Aleppo har fået oprørere og jihadister til at gå sammen i et forsøg på at afskære regimets adgang ind til Aleppo og til at bryde regeringens belejring af byens østlige distrikter.

Den tidligere Al-Nusra Front, som for kort tid siden tog navneforandring til Jabhat al-Sham efter at have brudt med al-Qaeda, oplyste lørdag, at det havde indtaget to af regeringens militærskoler og en militær stilling.

Abdel Rahman siger, at kampene har bragt regeringsstyrkerne i en meget vanskelig stilling.

- Det er en eksistenskamp. Ligegyldigt for hvem der vinder Aleppo, mener han.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip