Optimisme i USA om fredsproces: Parter ønsker nyt møde

Netop som det så ud til, at endnu en omgang fredsproces mellem israelere og palæstinensere var brudt sammen, lyder forsigtig optimisme fra USA.

Israelske og palæstinensiske forhandlere havde søndag aften en "seriøs og konstruktiv" dialog, hvor de bad USA om at arrangere et nyt møde, siger en talskvinde for det amerikanske udenrigsministerium.

- Israelske og palæstinensiske forhandlere mødtes i aftes for at diskutere nye initiativer til at løse knuderne i forhandlingerne, siger Jen Psaki.

- Mødet var seriøst og konstruktivt, og begge parter ønskede, at USA skulle arrangere et nyt møde i dag for at fortsætte bestræbelserne.

Meldingen fra Washington står i stærk kontrast til de udtalelser, som parterne kom med natten til søndag dansk tid.

- Krisen fortsætter. Gennem hele mødet har israelerne truet palæstinenserne, og der blev ikke fundet en løsning på krisen, sagde en unavngiven kilde fra den palæstinensiske delegation.

Også USA's udenrigsminister, John Kerry, var tilsyneladende ramt af den dårlige stemning på mødet.

- Vi kan mærke en reel kølighed, i den måde amerikanerne behandler (fredsprocessen, red) på. Det er tydeligt, at dagens Kerry ikke er den samme Kerry som for et par uger siden, tilføjer den anonyme palæstinensiske kilde.

En anden israelsk embedsmand siger dog, at de israelske forhandlere fortsat skal gives en chance.

- Vi er nødt til at vente nogle dage. Der bliver gjort rigtig meget for at redde situationen, siger kilden.

John Kerry har advaret om, at "der er grænser for den energi og tid", som Washington kan bruge på processen.

/ritzau/Reuters

 

Dagens Gossip