Organisationer melder om øget klimainteresse hos danskerne

Miljøorganisationerne mærker klart, at alvoren og omfanget af klimaforandringerne er gået op for danskerne.

Både hos WWF Verdensnaturfonden og Greenpeace melder man om øget opmærksomhed.

Hos WWF Verdensnaturfonden er interessen især stor på Facebook og de sociale medier, og indtil nu har 800 støttet underskriftsindsamlingen "Stop Arktis fra at smelte" på organisationens hjemmeside.

- De begivenheder, vi har været vidne til i Danmark, har været med til at gøre klimaforandringerne nærværende. Den kraftige nedbør i stort set alle landsdele i løbet af sommeren har gjort det helt klart, at der må gøres noget, siger klima- og energichef i WWF Denmark, John Nordbo.

Han mener nu, at danskerne generelt har taget klimaproblemet alvorligt og gennem lang tid.

- Det er en af grundene til, at vi i Danmark har en seriøs klimapolitik på nuværende tidspunkt, siger han.

Opbakningen fra verdens befolkninger er utrolig vigtig, fordi politikere, ifølge Nordbo, sjældent tænker langsigtet.

- Og noget af det, der presser politikerne, er de store virksomheder, der taler arbejdspladser, arbejdspladser, arbejdspladser - og det ser man jo fra land til land, sige han og fortsætter:

- Så i mange lande har vi virksomheder, der fortæller deres politikere, at de ikke skal gøre det, der en nødvendigt. Derfor er det super vigtigt, at man har opbakning fra befolkningen og et pres, så politikerne kan bringes til at tænke mere langsigtet.

Hos Greenpeace oplever man et støt stigende medlemstal og flere henvendelser fra unge om at blive frivillige.

- Vi er i gang med at åbne et kontor i Odense, og der er mange, der har henvendt sig for at blive frivillige. Man vil gerne gøre noget, fordi man føler en afmagt i forhold til, at der ikke sker nok. Vores medlemstal er også støt stigende, siger kampagnechef Jon Burgwald, Greenpeace.

Og handling skal der til for at stoppe de voldsomme klimaændringer, der er på vej i verden, lyder det fra FN's generalsekretær, Ban Ki-moon, efter at FN's Klimapanel, IPCC, søndag præsenterede den nyeste og mest omfattende viden om klodens klima.

- Det er et afgørende øjeblik for menneskeheden. Jeg håber, at verdens ledere vil gå forrest, siger Ban Ki-moon på et pressemøde i København, hvor rapporten er offentliggjort.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip