Ortodokse jøder mod Natalie Portman

Hun kommer til Israel for at indspille sit bud på forfatteren og fredsaktivisten Amos Oz' roman >>A Tale of Love and Darkness<< - på dansk >>En fortælling om Kærlighed og Mørke<<.

Den Oscar-belønnede skuspillerinde har besluttet at filme hovedparten i Jerusalem, der er hendes egen fødeby, og det får de ortodokse jøder op i det røde felt.

Indbyggerne i kvarteret Nahlaot hævder, at de har fået alt for kort frist og fstslår, at de i øvrigt er særdeles utilfredse med, at filmarbejdet skal forgå tæt på områdets syngoget.
De vrede jøder beklager sig til de lokale politikere og avisen The Times of Israel er kommet i besiddelse af det brev, de har sendt.

>>Indspilningen skal finde sted i adskillige følsomme gader nær
syngoger og yeshivaer. De scene, der filmes her, burde have været undersøgt på forhånd for at sikre, at de ikke støder nogens følelser<<, hedder det blandt andet.

Jerusalems viceborgmester Rachel Azaria påpeger, at der er konstante spændinger mellem ønsket om at fejre det alsidige og interssante Jerusalem og ekstremisternes forsøg på at forhindre dette. Film- og TV-industrien vil dog sejre og vi vil se de senere års filmiske opblomstring fortsætte - også i morgen, når Natalie Portman kommer til Nahlaot, fstslår Azaria.

>>The Black Swan<<-stjernen instruerer >>En fortælling om Kærlighed og
Mørke<< og spiller ligeledes hovedrollen, der kræver, at hun atter taler barndommens sprog hebraisk.

Skuespillerinden flyttede til USA som treårig.

 

Dagens Gossip