Oscar-favoritten "Birdman" vinder generalprøve

Slaget om at blive kåret som den bedste film ved søndagens Oscar-show står ifølge de fleste eksperter mellem "Boyhood" og "Birdman", og sidstnævnte fik en fin start på filmbranchens store weekend ved at løbe med hovedprisen på Independent Spirit Awards.

Prisuddelingen finder altid sted aftenen før Oscar-festen.

Independent Spirit Awards uddeler kun priser til film med budgetter under 20 millioner dollar. Derfor var en film som "American Sniper", der også er nomineret til en Oscar som bedste film, ude af betragtning.

De øvrige nominerede var "Boyhood", "Love is Strange", "Selma" og "Whiplash".

Sejren til "Birdman" kan måske give et praj om, hvor den mest prestigefyldte af de mange Oscar-statutter ender.

Sidste år tog "12 Years a Slave" en dobbeltsejr, og det samme gjorde "The Artist" for tre år siden.

Michael Keaton, der har hovedrollen i "Birdman", fik prisen som bedste mandlige skuespiller, mens Julianne Moore tog sig af kvindernes hovedpris for sin præstation i "Still Alice".

Danske film har før gjort sig bemærket ved Spirit Awards. Mest markant i 1998, da Thomas Vinterbergs "Festen" vandt prisen som bedste udenlandske film.

Sidste år var "Jagten" - også af Vinterberg - nomineret, men måtte se sig slået.

Ingen danske film var nomineret i år, men danske filmfolk fik dog sat et aftryk, idet den polske "Ida" blev kåret som bedste udenlandske film.

To af filmens producere, Sofia Wanting Hassing og Christian Falkenberg Husum, samt Kristian Eidnes Andersen, der har komponeret musikken, er danskere.

/ritzau/Reuters

 

Dagens Gossip