Osteopat bremsede Fuglsang: Du må ikke køre stærkt

Eftervirkninger efter styrtet på 13. etape plager stadig Jakob Fuglsang, og danskeren måtte lørdag morgen en tur på briksen til undersøgelse inden enkeltstarten.

Her lød beskeden fra Astanas osteopat, at danskerne skulle holde igen på den 54 kilometer lange enkeltstart, løbets 20. etape.

- Vores osteopat kiggede på mig igen i morges, fordi jeg var anspændt i hele venstre side, og han sagde til mig, at jeg ikke skulle køre fuld gas, for ellers ville jeg smadre mig selv, siger Jakob Fuglsang.

Den 29-årige dansker sluttede i tiden en time, 15 minutter og 14 sekunder, hvilket var to sekunder hurtigere end landsmanden Michael Mørkøv (Tinkoff-Saxo) og 8,53 minutter langsommere end den foreløbigt hurtigste, verdensmesteren Tony Martin (Quick Step).

- Inden etapen havde jeg ellers tænkt, at jeg skulle prøve at lægge stærkt ud, men jeg kunne godt mærke i venstre side, baglår og balle, at det ikke var 100 procent. Da jeg så blev overhalet af Sylvain Chavanel efter 12 kilometer tænkte jeg bare "uh".

- Heldigvis kom han ikke flyvende fordi, selvom det gik rimelig stærkt for ham, og så besluttede jeg at køre jævnt resten af vejen, siger Fuglsang.

Den danske Astana-rytter kan normalt køre blandt de bedste på enkeltstarter, men det var ikke muligt lørdag.

Han kan dog glæde sig over, at holdkammeraten Vincenzo Nibali vinder løbet samlet.

- Vi ender med at vinde det hele som hold, og det er en kæmpe ting. Det er med til at gøre, at man lige kan bide tænderne sammen, for så ved vi, at vi i morgen formentlig kan nyde at køre ind på Champs-Elysees som vindere, siger Fuglsang.

/ritzau/

 

Dagens Gossip