Otte danskere prøver belgiske brosten onsdag

Hvordan er moralen hos Tinkoff-Saxo ovenpå de seneste dages uroligheder?

Det kan onsdagens Dwars door Vlaanderen, et cykelløb over godt 200 kilometer med 12 brostensstykker, måske give et svar på.

Matti Breschel, som i søndags blev kritiseret skarpt af holdejer Oleg Tinkov for ikke at hjælpe Peter Sagan i spurten i Milano-San Remo, står i spidsen for et Tinkoff-Saxo, som også rummer Michael Mørkøv.

Christopher Juul-Jensen skulle også have været med på de belgiske brosten, men han styrtede i Milano-San Remo og måtte sys med adskillige sting i panden.

Matti Breschel vandt Dwars door Vlaanderen i 2010 og ser ud til at være i form til at gøre endnu et attentat på sejren.

Han kan dog forvente hård kamp mod blandt andre et formstærkt Etixx-Quickstep, som stiller med sidste års vinder Niki Terpstra, verdensmester Michael Kwiatkowski og den tidligere verdensmester Mark Cavendish.

Dwars door Vlaanderen er kendt som en mindre udgave af World Tour-løbet Flandern Rundt, og rytterne skal passere 12 brostensstykker undervejs. Stort set alle de store cykelhold stiller med sine brostenseksperter.

Det betyder også, at Danmarks ældste professionelle cykelrytter, Lars Bak, er med hos Lotto-Soudal, mens Cult Energy har fem danskere blandt sine otte ryttere på startlisten.

Det er Martin Mortensen, Mads Pedersen, Rasmus Quaade, Michael Reihs og Troels Vinther.

En af Tour de France-favoritterne, colombianeren Nairo Quintana (Movistar), debuterer på brostenene som en del af sin forberedelse mod sommerens rundtur i Frankrig.

Han vil formentlig være rigeligt glad for at komme uskadt til målstregen i Waregem.

/ritzau/

 

Dagens Gossip