Otte egyptere idømt fængsel for video af homobryllup

Otte mænd er lørdag idømt tre års fængsel af en egyptisk domstol for at offentliggøre en video, som er gået viralt på internettet. Anklagemyndigheden hævder, at videoen viser et homoseksuelt bryllup.

Homoseksualitet er ikke forbudt i henhold til egyptisk lov, så da mændene i september blev anholdt, blev de sigtet for at have offentliggjort billeder, som strider mod den offentlige anstændighed.

Retten har også tildelt de otte mænd tre års prøveløsladelse, når de har afsonet de tre års fængselsstraf.

Videoen, som er filmet om bord på en flodbåd på Nilen, viser en ceremoni, hvor to mænd kysser hinanden, udveksler ringe og skærer et stykke af en kage, som er pyntet med et billede af de to på toppen.

Videoen er blevet spredt på sociale netværk som Facebook, Twitter og YouTube.

En af de nu dømte mænd sagde i et tv-show, inden dommene blev afsagt, at videoen var optaget under en fødselsdagsfest.

Efter domsafsigelsen benægter forsvarsadvokaterne nok engang, at mændene skulle være homoseksuelle, mens pårørende til de dømte råber uden for retslokalet, at deres sønner bliver undertrykt.

En af forsvarsadvokaterne, Emad Sobhi, siger, at retten har bøjet sig for et pres fra den stærkt konservativt prægede offentlige mening.

Menneskerettighedsorganisationen Human Rights Watch kritiserer dommen og siger, at den viser, at den nye regering i Kairo vil retsforfølge hvem som helst for at få befolkningens opbakning.

Homoseksuelle egyptere er tidligere blevet fængslet for at vise foragt for religion og for at have seksuelle forhold, som er i modstrid med islam.

I april i år idømte en egyptisk domstol fire mænd op til otte års fængsel for at praktisere homoseksualitet.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip