Otte vidner har meldt sig i nordjysk drabssag

Politiet i Nordjylland efterlyste vidner, som kørte forbi et hus i Kvissel nord for Frederikshavn, da drabet på en 40-årige kvinde menes at være begået.

Nu har otte vidner meldt sig i drabssagen, hvor kvindens 15-årige datter og hendes mandlige ven på 28 år er varetægtsfængslet for knivdrabet, oplyser Nordjyllands Politi.

- Otte vidner har henvendt sig. Det er nogen, som er kørt forbi gerningsstedet i det tidsrum, som vi mener, at drabet er sket, siger politikommissær Lars Nørskov Jørgensen til Ritzau.

Vidnerne er angiveligt alle kørt forbi huset på Kvisselvej mellem Kvissel Station og Skagensvej i tidsrummet fra klokken 22.30 og frem til midnat 8. oktober.

- Vi skal nu afhøre dem nærmere, så vi kan finde ud af, om de har set noget, fortæller politikommissæren.

Politiet har sigtet pigen og hendes 28-årige ven for at have knivdræbt pigens 40-årige mor, men de nægter sig skyldige. Den 15-årige pige har kæret fængslingskendelsen til landsretten.

Pigen er fængslet i surrogat, hvilket betyder, at hun bliver anbragt på en lukket institution under fængslingen.

Forbrydelsen fandt sted sent onsdag aften i morens hjem. Det var angiveligt den 15-årige, der slog alarm om sin hårdt sårede mor lidt før midnat 8. oktober.

Ved sekstiden om morgenen besluttede politiet at sigte pigen for drab. Men politiets undersøgelser fortsatte herefter. Klokken 16.15 dagen derpå blev den 28-årige mand, der er iraker med bopæl i Frederikshavn, anholdt. Det skete uden dramatik.

Den dræbte var mor til tre børn. Det viste sig umuligt for den tilkaldte ambulancelæge at redde hendes liv. Hun blev erklæret død cirka klokken halv et om natten.

Politiet ønsker ikke at frigive yderligere oplysninger om det formodede motiv til drabet.

De to sigtede er varetægtsfængslede frem til 6. november.

/ritzau/

 

Dagens Gossip