Ottesen får klø af svensk rival - mere VM-bronze til Danmark

Svømmeren Jeanette Ottesen tabte søndag eftermiddag endnu en VM-duel i Qatar til sin svenske rival Sarah Sjöström, der nappede guldet i 100 meter butterfly.

Også en kineser slog danskeren, der ellers kappede mere end et halvt sekund af den danske rekord. Men tiden 55,32 sekunder rakte kun til bronze.

Ottesen havde på forhånd meldt ud, at der nok skulle en verdensrekord til for at slå svenskeren, og det havde hun helt ret i.

Sjöström svømmede en fantastisk finale og huggede med tiden 54,61 sekunder en ordentlig bid af den eksisterende verdensrekord.

Ottesen førte efter 50 meter af finalen, men herefter stjal Sjöström showet. På forhånd var der set frem til en duel mellem de to, men kineseren Lu Ying fik klemt sig ind mellem dem og hentede sølv i tiden 55,25 sekunder.

Ottesen vandt tidligere under VM i Qatar sølv på den halve distance efter netop Sjöström, og hun var også en del af den danske holdkap, der satte verdensrekord og vandt guld i 4x50 meter medley fredag.

En travl søndag er ikke slut endnu for Jeanette Ottesen, der senere søndag er med i den danske holdkap i 4x100 meter medley-finalen, som danskerne kvalificerede sig til i bedste tid af alle.

Bronzemedaljen var den tredje til Danmark i lige så mange finaler i søndagens finaleafsnit ved kortbane-VM i svømning. Danmark har vundet fem medaljer i alt, og der er stadig to finaler søndag med dansk deltagelse.

Ud over kvindernes holdkap skal også Viktor Bromer i aktion i finalen i 200 meter butterfly.

/ritzau/

 

Dagens Gossip