Over 200 ofre for Bagdad-bombe er ikke identificeret

Antallet af omkomne efter den voldsomme bombe, der ramte Bagdad 3. juli, er steget til 323, oplyser den irakiske sundhedsminister.

To ud af tre ofre er endnu ikke identificeret. Der skal foretages dna-analyser for at fastslå, hvem de er.

- 115 martyrer blev identificeret direkte efter bombeangrebet af deres familier, siger sundhedsministeren, Adila Hamoud.

Men de øvrige 208 blev for manges vedkommende brændt så voldsomt, at de ikke umiddelbart kunne identificeres.

Ministeren har tidligere oplyst, at 292 mennesker omkom i angrebet. Af dem var de 177 ikke identificeret, sagde hun på det tidspunkt.

Mange irakere er rasende over, at det har taget myndighederne så længe at identificere deres kære. Iraks regering er desuden blevet kraftigt kritiseret for, at den ikke formår at beskytte landets befolkning.

Bomben ramte en travl handelsgade i bydelen Karrada i Bagdad, hvor et stort antal civile irakere var samlet efter at have brudt fasten under muslimernes hellige måned, ramadanen.

Den yderliggående gruppe Islamisk Stat har taget skylden for angrebet.

Islamisk Stat indtog store del af det nordlige Irak i 2014, men siden da har irakiske styrker genvundet flere områder fra jihadisterne.

Som hævn har gruppen foretaget flere bombeangreb mod områder, hvor mange civile er samlet. Eksperter har advaret om, at der formentlig vil komme flere af den type angreb.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip