Over en million har glemt den digitale postmand

1.145.614 danskere over 15 år er endnu ikke tilmeldt Digital Post, som er navnet på det digitale system, hvorfra man fremover vil modtage alle breve fra det offentlige. Lørdag bliver de tilmeldt ordningen automatisk.

Selv om hver fjerde aldrig selv fik tilmeldt sig, så er Digitaliseringsstyrelsen tilfreds med opbakningen inden startskuddet til den nye digitale postæra.

Det siger teamleder hos styrelsen Louise Palludan Kampmann.

- Vi synes, det ser rigtig fornuftigt ud. Vi vidste godt, at det ikke var muligt at overflytte alle danskerne inden 1. november. Det er heller ikke sådan, vi har indrettet processen, men vi ville gerne motivere folk til at få inkorporeret en ny vane med at tjekke posten elektronisk, siger hun.

Teamlederen tilføjer, at man som hjælp til den nye vane kan vælge at få en sms eller e-mail, når der er nyt i postkassen. Derved slipper man for unødvendige postkassetjek på borger.dk eller e-boks.dk.

10 procent af de 4,7 millioner indbyggere i Danmark over 15 år er fritaget for at modtage post fra det offentlige digitalt.

Hos kommunerne har man forberedt sig meget på de omfattende postændringer, fortæller KL's digitaliseringskonsulent Anders Lillienfryd Holte.

- Er du gal, kommunerne har arbejdet hårdt de sidste to-tre år med det her. I den periode har vi uddannet 7000 digitale ambassadører blandt medarbejderne. De er blevet kompetenceudviklet til at kunne hjælpe borgerne - så det kan de nu, siger han.

Siden 2010 har offentlige forvaltninger skullet tilbyde muligheden for at sende breve via Digital Post.

Hos Dansk Erhverv vækker den udvidede brug af den digitale postmand også glæde.

- Obligatorisk digital post - for såvel borgere som virksomheder - er et vigtigt skridt på vejen til vedblivende at holde os i front i den digitale virkelighed, som vi allerede befinder os i, siger Janus Sandsgaard, der er fagchef for it og digitalisering i Dansk Erhverv.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip