Overblik: Det handler Se og Hør-skandalen om

Adskillige nuværende og tidligere ansatte hos ugebladet Se og Hør gruer i disse dage for konsekvenserne af skandalen om ugebladets påståede brug af en såkaldt "tys-tys-kilde", der i perioden 2008-2012 - i kraft af sit job hos PBS - lækkede oplysninger om kendte danskeres kreditkorttransaktioner til ugebladet Se & Hør.

* Politiet, Aller Media, der udgiver Se og Hør, samt Nets undersøger i disse dage, hvordan den ulovlige overvågning kunne finde sted samt, hvem der har ansvaret for den.

* En af sagens absolutte hovedpersoner, forfatteren og tidligere Se og Hør-journalist Ken B. Rasmussen, hvis bog "Livet, det forbandede" beretter om ugebladets ulovlige metoder, fortæller torsdag, at han er blevet afhørt af politiet med en sigtets rettigheder.

* Flere af ugebladets tidligere medarbejdere har bekræftet brugen af en tys-tys-kilde. BT har fået fat i e-mails, der afslører, at mindst 16 ansatte på Se og Hør kendte til den ulovlige overvågning.

* Onsdag aften sendte Se og Hør syv medarbejdere hjem på ubestemt tid. To tidligere Se og Hør-journalister, der nu arbejder på Billed-Bladet, blev også sendt hjem fra arbejde onsdag.

* Chefredaktør for Se og Hør i perioden 2002-2008, Henrik Qvortrup, sagde tirsdag sit job som politisk kommentator ved TV2 op som en konsekvens af beskyldningerne mod ham i sagen.

* Flere politiske partier har i løbet af ugen krævet, at Justitsministeriet tage sagen op. Justitsminister Karen Hækkerup (S) erklærede sig i første omgang tilfreds med, at politiet er gået ind i sagen. Men torsdag aften bestilte ministeren - i lyset af sagens eskalerende udvikling - en kortlægning af, hvordan oplysninger om borgernes elektroniske betalinger beskyttes.

/ritzau/

 

Dagens Gossip