OVERBLIK: Fem bud på torsdagens bedste Roskilde-koncert

Torsdag spiller musikken fra middagstid på Roskilde Festival. Her er Ritzaus bud på fem gode koncerter fra dagens program:

* Every Time I Die, 13:00, Avalon-scenen:

Skal dagen startes med et drøn, er det amerikanske band mænd for at banke tømmermændene ud af kroppen med hårdtslående salver fra grænselandet mellem punk og metal.

Der er omkvæd, der kan synges med på, men der er så sandelig også skrig og skrål, og som en af de deklarerede "high energy"-koncerter, må der forventes asen og masen under middagssolen.

* Jupiter & Okwess International, 16:00, Arena:

Er man mere til dans af en type, der ikke giver blå mærker, ligger der her en potentiel gave i den rutinerede congoleser Jupiter Bokondji.

Hans karriere går over 30 år tilbage, og siden 1990 har han spillet med bandet Okwess International, som han også har med til Roskilde, som kan forvente funky afrikansk folkemusik spillet med smittende energi.

* Father John Misty, 17:00, Avalon

Med ti albumudgivelser på 12 år har Joshua Tillman ikke ligget på den lade side, og med de seneste to udgivelser under navnet Father John Misty er han trådt frem som en stjerne på scenen for alternativ amerikansk folkemusik.

En streng kristen opdragelse med forbud mod ikke-bibelsk musik kan høres i melodiernes spirituelle lag, mens teksterne rummer litterær dybde. Men har publikum øvet sig hjemmefra, er der lagt op til fællessang og kuldegys.

* St. Vincent, 18:00, Arena:

Anne Erin Clark har været aktiv på den alternative rockscene i mere end et årti, men det er med sidste års album "St. Vincent", der er opkaldt efter hendes kunstnernavn, at karrieren har kulmineret.

Hendes musik kan både være finurlig poppet og ukontrollabelt støjende, og med sangene fra et af sidste års allermest anmelderroste udgivelser i rygsækken ligner det et brag af en koncert.

* Die Antwoord, 01:00, Orange:

Ingen dag på Roskilde Festival uden en fest, og selvom den brasilianske hiphopproducerduo Tropkillazs natteroderi på Apollo-scenen også kunne være et bud, så ligner Die Antwoords møde med Orange et bud på årets party.

De kugleskøre syafrikanere fletter ubesværet et syret univers af ninjaer og white trash-kultur sammen med en pumpende hybrid mellem hiphop og techno. Og så foregår det hele på en blanding af tre forskellige sprog.

/ritzau/

 

Dagens Gossip