OVERBLIK: Her er det radikale puslespil efter Friis Bach

Tidligere udviklingsminister Christian Friis Bach (R) forlader dansk politik til fordel for en toppost i FN. Det betyder, at regeringspartiet skal rokere rundt på flere poster. Her er puslespillet.

* Christian Friis Bach sidder først og fremmest på posten som formand for partiets folketingsgruppe. Derudover var han finansordfører - også en central post - og har et par mindre betydningsfylde ordførerskaber.

* De poster skal genbesættes. Væsentligst er posten som gruppeformand, hvor De Radikale fredag vil vælge en fungerende gruppeformand, indtil partiet vælger en mere permanent på sommergruppemødet til august.

* Det mest sandsynlige er, at nuværende gruppenæstformand, Camilla Hersom, fredag bliver udnævnt til fungerende gruppeformand.

* Så skal Friis Bachs sæde i Folketinget naturligvis også genbesættes. Friis Bach blev i 2011 valgt ind i Nordsjællands storkreds. Den person, der fik flest stemmer efter Friis Bach selv - og som derfor kan få posten - er Helle Løvgreen Mølvig, der torsdag vil meddele, om hun vil overtage posten.

* Helle Løvgreen Mølvig fik 637 stemmer ved valget i 2011.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip