OVERBLIK: Her er det radikale puslespil efter Friis Bach

Tidligere udviklingsminister Christian Friis Bach (R) forlader dansk politik til fordel for en toppost i FN. Det betyder, at regeringspartiet skal rokere rundt på flere poster. Her er puslespillet.

* Christian Friis Bach sidder først og fremmest på posten som formand for partiets folketingsgruppe. Derudover var han finansordfører - også en central post - og har et par mindre betydningsfylde ordførerskaber.

* De poster skal genbesættes. Væsentligst er posten som gruppeformand, hvor De Radikale fredag vil vælge en fungerende gruppeformand, indtil partiet vælger en mere permanent på sommergruppemødet til august.

* Det mest sandsynlige er, at nuværende gruppenæstformand, Camilla Hersom, fredag bliver udnævnt til fungerende gruppeformand.

* Så skal Friis Bachs sæde i Folketinget naturligvis også genbesættes. Friis Bach blev i 2011 valgt ind i Nordsjællands storkreds. Den person, der fik flest stemmer efter Friis Bach selv - og som derfor kan få posten - er Helle Løvgreen Mølvig, der torsdag vil meddele, om hun vil overtage posten.

* Helle Løvgreen Mølvig fik 637 stemmer ved valget i 2011.

/ritzau/

 

Dagens Gossip