OVERBLIK: Her er Google-sagen

Skrevet af admin

15/04/2015

Mest læste i dag

EU-Kommissionen har onsdag besluttet at sende internetgiganten Google en formel klagemeddelelse for brud på EU's konkurrenceregler.

Kommissionen mener, at virksomheden misbruger sin dominerende position på markedet for søgemaskiner på internettet.

Her er en oversigt over forløbet:

* November 2010: EU-Kommissionen begynder at undersøge, om Google har misbrugt en dominerende position på markedet og brudt EU's konkurrenceregler.

* Marts 2013: Kommissionen er kommet frem til fire kritikpunkter, som bliver givet videre til internetgiganten.

* Siden forsøger den tidligere konkurrencekommissær Joaquín Almunia tre gange at indgå en aftale med Google for at imødekomme kommissionens kritikpunkter. Først i april og oktober 2013 og senest i februar 2014.

Google kommer med et forslag til indrømmelser og tilbyder blandt andet, at links til Googles egne specialiserede søgetjenester bliver tydeligt markeret, så de adskiller sig fra almindelige søgeresultater.

Men alle tre gange mislykkedes det at komme frem til en aftale, og sagen bliver overdraget til den nye konkurrencekommissær Margrethe Vestager, da hun træder til i november sidste år.

* April 2015: Konkurrencekommissær Margrethe Vestager sender en formel klagemeddelelse til Google for misbrug af virksomhedens dominans på markedet for søgninger på internettet.

Kommissionen begynder samtidig en undersøgelse af Googles styresystem til mobilenheder, Android, for brud på EU's konkurrenceregler.

Kilder: EU-Kommissionen.

/ritzau/