OVERBLIK: Her er sagen mod 10 frifundne kurdiske mænd

* 10 kurdiske mænd er onsdag blevet frifundet i Københavns Byret, hvor de var tiltalt for at have indsamlet, formidlet eller forsøgt at skaffe i alt 140 millioner kroner til PKK, Kurdistans Arbejderparti.

* Årligt fra 2009 til 2012 skal der i Danmark være indsamlet cirka fire millioner kroner hos kurdiske grønthandlere, restauratører og andre. Dertil kommer andre og større beløb indsamlet i andre europæiske lande.

* PKK står på terrorlisterne i EU, USA, Canada, Australien og Storbritannien. PKK har gennemført en lang række bombeangreb, drab og bortførelser i Tyrkiet, hvor der også har været civile tab.

* De tiltalte nægtede sig skyldige under retssagen. De siger, at de ikke er medlemmer af PKK. De har indsamlet penge til tv-stationen Roj TV og til ofre for jordskælv og andre humanitære formål.

* Mændene er i alderen fra 73 til 29 år.

* Den alvorligste anklage var rettet mod en 52-årig mand. Han blev gjort ansvarlig for samtlige 140 millioner kroner. Andre blev anklaget for 16, 18 og 37 millioner kroner, som var en del af det samlede beløb. Tre blev påstået at være såkaldte kadro, altså ledere, for PKK.

* Politiet har efterforsket sagen under kodeordet "Operation Batman". Beviserne bestod blandt andet af aflytninger, videoovervågning, dokumenter fundet i Belgien og vidneforklaringer. Blandt andre har en tidligere direktør for Roj TV samt betjente fra Tyskland og Belgien været afhørt.

* Københavns Byret indledte retssagen i september 2013.

* Onsdagens domsafsigelse var retsmøde nummer 69.

* Sagen blev behandlet af et nævningeting. Anklagemyndigheden mente, at kurderne skulle straffes med fængsel i mere end fire år.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip