Overblik over sagen om kokain for 43 millioner

* Tre mænd er anklaget i straffesag i Aarhus for forsøg på at købe 200 kokain, som skulle sendes til Danmark. Prisen var 43,5 millioner kroner.

* Hovedpersonen er den 30-årige tysker MS, der bor i Sydspanien.

* Politiet har døbt sagen "Operation Orion."

* Det amerikanske narkopoliti DEA advarede i 2012 dansk politi om, at tyskeren var mistænkt for at ville importere kokain til Nordeuropa. Sagen døde dog hen.

* I 2013 fortalte DEA fra kontoret i Bogota i Colombia, at tyskeren nu var i færd med at planlægge en handel med kokain til Danmark.

* DEA har også agenter ansat på USA's ambassade i København og har tidligere haft meget tæt samarbejde med dansk politi.

* En tidligere kriminel colombianer, som DEA aflønner, blev sat til at spille rollen som aktiv i guerillabevægelsen Farc, der var villig til at levere kokain til tyskeren. Han kaldes Maria.

* Der var flere møder i Bogota i maj og august 2013 mellem Maria, tyskeren og dennes colombianske ven.

* Maria fortsatte skuespillet efter aftale med DEA. De mødtes i København i oktober 2013.

* Forinden havde politiet i Aarhus fået en dommers tilladelse til, at Maria kunne være civil agent for politiet - men han måtte ikke indgå en aftale om handlen.

* På en vinbar i København tilkaldte tyskeren en dansker, som han kender. Denne er tiltalt for at ville aftage noget af kokainen i Danmark.

* Tyskeren og hans ven blev sendt videre til to møder med en forklædt britisk betjent i Aarhus i december.

* Nær Banegården i Aarhus blev de to anholdt 5. december. Samtidig blev danskeren anholdt i sit hjem i Stege. Danskeren er tiltalt for skulle aftage en del af de 200 kilo kokain.

* Under efterforskningen rejste dansk politi til Miami i USA. På et hotelværelse fik de mulighed for at udspørge Maria.

* Både en special agent fra DEA i Washington DC, Maria fra Colombia samt den britiske undercover agent Tony er rejst til Aarhus for at vidne under retssagen.

* Forsvarerne mener, at politiaktionen er ulovlig, fordi Maria gik for vidt. Og at den megen snak ikke udgør et strafbart forsøg.

/ritzau/

Top partnere


BingoSjov.dk
Få op til 7.500 kr. i velkomstbonus + 150 GRATIS spins.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip