OVERBLIK: Said Mansour og hans kriminelle løbebane

Dansk-marokkaneren Said Mansour - der indtil for nylig hed Sam Mansour - er kendt som Boghandleren fra Brønshøj og er vant til stor opmærksomhed fra politiet og efterretningstjenesten.

* Han er født i 1960 i Marokko og kom til Danmark i 1983, hvor han blev familiesammenført med sin søster.

* Året efter blev han gift med en dansk kvinde, som han fik fire børn med. Hun konverterede senere til islam, men ægteskabet holdt ikke. Mansour fik dansk statsborgerskab i 1988.

Her følger et overblik over hans kriminelle løbebane:

* 1995: Mansour er under mistanke for at planlægge terror mod FN-topmødet i København. Han bliver anholdt, men alle sigtelser droppes.

* 2003: Mansour observeres på en færge til Oslo og anholdes ved sin hjemrejse. Han løslades efter en ransagning af hans hjem.

* 2004: Mansour idømmes tre måneders ubetinget fængsel for våbenbesiddelse og hæleri. PET ransager igen Mansours hjem og konfiskerer et større parti videofilm, taler og sange, der opfordrer til hellig krig.

* 2005: Politiet ransager atter Mansours hjem og konfiskerer mere materiale med taler af al-Qaeda-lederne Abu Musab al-Zarqawi og Abu Qutada. Politiet finder over 3000 cd-romskiver, hvoraf en tredjedel er med yderliggående islamistisk indhold. Mansour anholdes, sigtes og varetægtsfængsles for at opfordre til terror.

* 2007: Mansour idømmes tre år og seks måneders fængsel ved Københavns Byret. Mens han sidder i fængslet og venter på dommen, har han telefonisk og skriftlig kontakt til de fire terrortiltalte i Glostrup-sagen.

* 2009: Mansour løslades.

* 2014: Said Mansour idømmes fire års fængsel ved Retten på Frederiksberg for opfordring til terrorisme og hellig krig. Ligesom i 2007 lykkes det ikke anklagemyndigheden at overbevise retten om, at han skal fratages sit danske statsborgerskab.

* 2015: Østre Landsret kender Mansour skyldig i sagen fra 2014, som begge parter ankede. Den langskæggede terrorsympatisør findes endda skyldig i et noget videre omfang end i byretten.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip