Overlæge: Jesus døde ikke, han besvimede og "genopstod"

Ann Katrine Warren

|

26/03/2013

Dagens topnyheder

I påsken markerer millioner af kristne verden over Jesus' korsfæstelse, død og genopstandelse. Men nu sætter en dansk forsker spørgsmålstegn ved, om Guds søn nu også døde på korset. Han mener, Jesus kan være besvimet, og derfor virkede til at genopstå fra de døde.

- Jeg ønsker ikke at støde nogle, men jeg mener ikke, at Jesus nødvendigvis var død, da han blev taget ned fra korset. Opstandelsen kunne være et tegn på, at den historiske Jesus kom sig efter en besvimelse, siger overlæge, dr. med. Per Lav Madsen til Kristendom.dk.

Overlægen har forsket i, hvordan kroppen reagerer, når man rejser sig fra liggende stillinger, og han mener, at kunne bevise, at korsfæstede besvimede, fordi de stod opret og helt stille så længe.

Tilføj Dagens.dk som din ven på Facebook - så misser du ikke noget.

- Vi har lavet nogle forsøg, hvor vi vipper hele forsøgspersonens krop med hovedet opad for at undersøge ilttilførslen til hjernen og hjertet. Forsøgene viser, at hvis 100 mennesker vippes 50 grader, vil de 90 procent af dem besvime inden for en time. Hvis man ikke bruger sine ben, besvimer man, siger Per Lav Madsen, som også henviser til dronningens garder, som får at vide, at de ”skal gå i støvlerne” for ikke at falde om.

Per Lav Madsen mener derfor, at de er muligt, at Jesus ikke var død, da han blev taget ned af korset. Derfor var han formentlig heller ikke helt død, da han blev lagt i graven og senere "genopstod."