OW Bunker anmelder to ledende medarbejdere til politiet

OW Bunker bortviser og foretager politianmeldelse af to ledende medarbejdere i datterselskabet Dynamic Oil Trading. Det oplyser selskabet fredag aften i en meddelelse til fondsbørsen.

Politiet har siden tidligt torsdag fulgt med på sidelinjen i sagen om det økonomiske kollaps i OW Bunker.

Men indtil fredag eftermiddag var der ingen holdepunkter for at tro, at der er sket en forbrydelse i Danmark.

Angiveligt er der opstået tab på cirka 1,6 milliarder kroner i brændstofselskabet, som fredag aften måtte meddele, at man opgav en rekonstruktion af selskabet og i stedet valgte at gå konkurs.

Hos Nordjyllands Politi oplyser politiinspektør Michael Kjeldgaard fredag aften til Ritzau, at der endnu ikke er landet en anmeldelse hos politikredsen.

- Jeg har haft folk til at gennemgå alle elektroniske, telefoniske og personlige henvendelser, og vi har på nuværende tidspunkt ikke set nogen anmeldelse, lyder det fra politiinspektøren.

- Men det er jo også en mulighed, at den er blevet fremsendt med brev, og så lander den jo nok hos os på mandag, siger han.

De ledende medarbejdere hos OW Bunker er ifølge fondsbørsmeddelelsen anmeldt for overtrædelse af straffelovens paragraf 299.

Strafmæssigt er det en forholdsvis mild bestemmelse, som strækker sig fra bøde til fængsel i halvandet år. Man kan dømmes for paragraffen, hvis man påfører andre et formuetab ved at tilsidesætte sin pligt i forbindelse med varetagelse af formuen.

På den måde minder bestemmelsen om mandatsvig, men i modsætning til mandatsvigsparagraffen taler paragraf 299 ikke om personlig vinding.

Paragraffen indeholder dog en anden bestemmelse, der handler om modtagelse af bestikkelse i forbindelse med varetagelsen af andres formueanliggender. Her kan straffen i grove tilfælde stige til op til fire års fængsel.

Det fremgår ikke af fondsbørsmeddelelsen, hvilken af de to bestemmelser politianmeldelsen vedrører.

Advokat for de to politianmeldte medarbejdere Arvid Andersen afviste tidligere fredag, at der var begået noget ulovligt. I stedet er der tale om dårlig kreditstyring, forklarede han til DR.

- Der er ikke taget penge af kassen eller tale om andre former for økonomiske fordele for mine klienter i relation til den konkrete sag, sagde han.

/ritzau/

 

Dagens Gossip