OW Bunker-chef: Jeg er forfærdelig ked af det

Indtil videre har det været sparsomt med kommentarerne fra bestyrelse og ledelse i OW Bunker, efter at olieselskabet fredag aften begærede sig konkurs i en fondsbørsmeddelelse.

Men nu tager administrerende direktør Jim Pedersen bladet fra munden i et interview med TV 2 Nyhederne.

- Min eneste kommentar er, at nøglerne er overbragt til kurator, siger Jim Pedersen.

- Men jeg er selvfølgelig ked af det her.

OW Bunker blev noteret på fondsbørsen for omkring et halvt år siden, og flere end 20.000 har investeret i selskabet.

Omkring 600 ansatte står til at miste jobbet, investorer står tilbage med ingenting, og banker og samarbejdspartnere med penge til gode må formentlig æde et betydeligt tab.

- Det er jeg forfærdelig ked af. Det er noget af det, der påvirker lige nu.

- Det må være min kommentar i dag. Så må jeg vende tilbage igen lidt senere, når tingenes tilstand er normaliseret, siger Jim Pedersen.

OW Bunker gik fredag konkurs, hvilket blandt andet skyldes en mulig svindelsag i datterselskabet Dynamic Oil Trading i Singapore, som beløber sig til 750 millioner kroner.

OW Bunker har på den baggrund bortvist og politianmeldt to personer.

Ledelsen i den nordjyske virksomhed har siden onsdag arbejdet intenst på et finde en løsning, efter at det var kommet frem, at omkring 900 millioner kroner var tabt som følge af dårlig risikostyring, hvilket skal lægges til den mulige svindelsag.

Tabene løber samlet op i 1,65 milliarder kroner, og det medførte konkurs for OW Bunker, der har tjent penge på at sælge olie til skibe.

Det er endnu uklart, hvilken form for svindel, der er tale om. Den ansvarlige medarbejder for risikostyringen i OW Bunker blev fyret allerede onsdag.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip