OW Bunkers ledelse har deadline for nødplan 1. december

Den første dag i december rinder tiden ud for OW Bunkers topledelses forsøg på at lave en plan for, hvordan selskabet skal overleve.

Retten i Aalborg oplyser, der er indledt såkaldt rekonstruktionsbehandling på baggrund af det kriseramte OW Bunkers anmodning. Første møde i skifteretten er berammet til 1. december, og her skal OW Bunker altså præsentere en plan for selskabets kreditorer.

Hvis kreditorerne ikke er tilfredse med ledelsens plan, går selskabet direkte i konkurs. Men hvis kreditorerne derimod kan nikke ja til planen, har ledelsen i første omgang seks måneder til at arbejde videre med at få realiseret planen. Fristen kan forlænges med yderligere fire måneder.

Ifølge OW Bunkers formand, Niels Henrik Jensen, er arbejdet, som skal sikre en fremtid for selskabet, gået i gang.

- Der er fuldt fokus på at føre virksomheden videre, siger Niels Henrik Jensen.

Løsningen kan være at finde en ny långiver eller nogen, der kan overtage virksomheden enten helt eller delvist, tilføjer formanden.

I en meddelelse til fondsbørsen meddelte OW Bunker torsdag morgen, at selskabet har besluttet at anmelde rekonstruktion i datterselskaberne O.W. Bunker & Trading A/S og O.W. Supply & Trading A/S ved skifteretten i Aalborg.

- Koncernens væsentligste driftsaktiviteter ligger i disse selskaber, som må forventes at være insolvente, oplyser OW Bunker.

Anmeldelsen om rekonstruktion kommer, efter at OW Bunker sent onsdag aften meldte om omfattende svindel i et datterselskab i Singapore for 125 millioner dollar samt nye urealiserede kæmpetab på eksisterende kontrakter på omkring 150 millioner dollar.

Det samlede tab beløber sig altså til i omegnen af 1,6 milliarder kroner, og det har fået selskabets banker til at lukke kassen i.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip