På fredag får 23.000 børn i Vejle en tættekam

Skrevet af John Meyer

07/01/2013

Mest læste i dag

Fredag den 11. januar deles tættekamme ud til alle Vejles børn i både dagplejen, vuggestuer, børnehaver og skoler. Det er et helt nyt initiativ fra Sundhedsplejen i Vejle kommune, og målet er at komme af med lusene hos alle børn i hele kommunen på én gang.

- Vi har indgået et samarbejde med Danmarks førende luseekspert, biolog Kim Søholt Larsen, der har forsket i lus i mange år, fortæller sundhedsplejerske Inger Marie Larsen. Vi deler en tættekam ud til alle børn fra 0-16 år, og det er en opfordring til forældrene om at kæmme deres barns hår for lus.

- Hvis alle børn bliver kæmmet på en og samme dag, så vil vi komme langt de fleste lus til livs. Og så kan lusene ikke smitte fra det ene barn til det andet. Derfor er det vigtigt, at alle forældre gør en indsats på samme tid. Det nytter, understreger Inger Marie Larsen.

Kampagnen løber over to år
”Væk med lus” kampagnen vil køre to gange i 2013 og også i 2014. Herefter vil effekten blive evalueret.

- Erfaringerne fra udenlandske kampagner viser en virkelig god effekt ved en fælles indsats flere gange lige efter årets ferier, siger Kim Søholt Larsen. Og hvem ved, måske kan Vejle Kommune som den første i landet erklære sig helt lusefri, tilføjer Birgit Nygaard Hansen.