På vej til Syrien: Tyrkiet anholder britisk børnefamilie

Tyrkisk politi har anholdt en britisk børnefamilie, som menes at have planer om at rejse til Syrien. De tilbageholdes nu i Ankara, skriver BBC.

Familien, som har været savnet siden 16. april, blev anholdt på et hotel i hovedstaden, efter at de var rejst til Tyrkiet via Grækenland.

Forældrene er henholdsvis 31 og 29 år, og deres fire børn er syv, fire, to og et år.

Det er ikke den første sag om briter, som forsøger at rejse til det krigshærgede Syrien, hvor flere end 215.000 mennesker har mistet livet siden 2011.

En talsmand for den tyrkiske premierminister siger til BBC, at en udvisningssag er indledt, og den vil blive behandlet i løbet af nogle dage.

I sidste uge blev fire personer mistænkt for brud på britiske terrorlove anholdt i lufthavnen i Manchester.

Anholdelserne var led i en større efterforskning af en gruppe på ni, som mistænkes for at forsøge at rejse i hellig krig.

To andre var allerede anholdt i sagen. Den ene af de to, en 21-årig mand, er søn af et byrådsmedlem fra partiet Labour.

Den sag har forbindelse til en tilbageholdelse af ni personer - fem voksne og fire børn - 1. april ved grænsen mellem Tyrkiet og Syrien.

Britiske sikkerhedstjenester mener, at omkring 600 briter er rejst til enten Syrien eller Irak for at slutte sig til militante grupper.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip