Pæn stigning i antallet af solgte huse

Hussalget tog fart og sluttede flot af i 2014. Det viser nye tal fra Realkreditrådet, som har registreret 14 procent flere salg i fjerde kvartal sidste år sammenlignet med året før.

Samtidig steg priserne en lille smule, idet den gennemsnitlige kvadratmeterpris rykkede sig 1,5 procent opad i løbet af året.

- Priserne på huse er lidt højere end sidste år, men det skyldes især stigninger i første halvdel af 2014. Samtidig er der langt mere gang i hussalget end for et år siden.

- Man kan dog endnu ikke tale om en salgsfest, da handelsaktiviteten for huse stadig ligger et godt stykke under den gennemsnitlige aktivitet siden midten af 1990'erne, siger Ane Arnth Jensen, der er direktør i Realkreditrådet.

Stigningen i antallet af handler gælder samtlige landets regioner, og faktisk gælder det for 85 af 98 kommuner. Det glæder direktør Karsten Beltoft fra Realkreditforeningen sig over.

- Det er meget positivt, at vi nu kan spore fremgang i yderområdet, som i de seneste år ellers ikke har haft mange lyspunkter.

- Men vi skal også huske på, at vi kommer fra et meget lavt niveau, og der er trods en stigende efterspørgsel fortsat mange til-salg-skilte uden for de større byer, hvor det fortsat er købers marked, siger han i en kommentar til tallene.

Prisstigningen på huse er da også skævt fordelt, og i fem af de 11 landsdele er kvadratmeterprisen ligefrem faldet. Det gælder Nordsjælland, Fyn, Syd-, Øst- og Vestjylland.

I hovedstadsområdet og Nordjylland har derimod set stigninger på 4,1 procent og 4,5 procent.

- Det er derfor også nødvendigt at have nuancerne med i diskussionen omkring situationen på boligmarkedet.

- Der er bestemt ikke tale om en stærk udvikling på boligmarkedet i alle dele af landet, men der er da bedring at spore mange steder trods alt, og denne bedring kan forventes at fortsætte i 2015, hvor renterne jo er faldet til rekordlave niveauer, siger Steen Bocian, der er cheføkonom i Danske Bank.

/ritzau/

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip