Pakistansk forsvarer for CIA-læge tør ikke mere

Så er det slut.

Forsvareren for lægen Shakil Afridi tør ikke længere forsvare ham. Advokaten får dødstrusler.

- Jeg trues jævnligt. Ikke alene er mit eget liv i fare, det er min families også. Jeg har derfor besluttet at stoppe, siger forsvareren Samiullah Afridi, der har samme efternavn som lægen.

Shakil Afridi er tidligere dømt 33 års fængsel, fordi han skal have hjulpet CIA med at lokalisere al-Qaeda-lederen Osama bin Laden, der holdt sig skjult, indtil amerikanske elitesoldater stormede den bolig, hvor han befandt sig i Pakistan og dræbte ham for tre år siden.

Det kom senere frem, at lægen havde organiseret en vaccinationskampagne, der skulle hjælpe CIA med at finde terrorchefen.

Afridis dom på 33 års fængsel blev senere annulleret, men han er stadig fængslet, og sagen skal gå om.

Han anklages for at have forbindelser til militante grupper.

Hans forsvarer siger, at USA lægger stort pres på Pakistans regering for at få lægen løsladt.

- Vor mission og vort ønske er, at han løslades, men vore domstole er frie, og de skal arbejde i henhold til procedurerne. Jeg bryder mig derfor ikke om Amerikas uretfærdige pres, siger forsvareren.

Pakistans magtfulde militær var rasende, efter at USA havde gennemført operationen mod Osama bin Laden på pakistansk territorium, uden at myndighederne i Pakistan blev informeret.

Adskillige militante grupper i Pakistan, herunder pakistansk Taliban, har truet med, at lægen Shakil Afridi bliver dræbt, hvis han nogensinde kommer på fri fod.

/ritzau/Reuters

 

Dagens Gossip