Pakistansk militær dræber 32 militante i bagholdsangreb

Tre dage efter et brutalt terrorangreb på en skole i Pakistan har landets militær dræbt 32 militante i et uroplaget område nær den afghanske grænse.

Militæret oplyser, at oprørerne blev dræbt af sikkerhedsstyrker i et bagholdsangreb i området Khyber, der er et af de vigtigste bjergpas på grænsen mellem Pakistan og Afghanistan.

Her har Pakistans Taliban og andre militante søgt tilflugt fra den pakistanske hær.

- Rapporter sagde, at en gruppe terrorister var på vej mod grænsen. Sikkerhedsstyrker angreb gruppen, og 32 terrorister blev dræbt i ildkampen, hedder det i erklæringen.

Tre pakistanske soldater meldes sårede ved angrebet.

Det er ingen oplysninger om, at bagholdsangrebet skal have forbindelse til tirsdagens terrorangreb i Peshawar, hvor 148 mennesker blev dræbt. Langt de fleste var elever.

Pakistan indledte onsdag tre dages landesorg efter det dødeligste terrorangreb nogensinde i landet.

Gruppen af militante islamister fra Pakistans Taliban stormede den militær-drevne skole i den nordvestpakistanske by Peshawar. Her gik de systematisk fra rum til rum og brugte adskillige timer på at dræbe de mange børn.

Som konsekvens af angrebet har Pakistan genindført dødsstraffen i terrorsager.

Pakistans Taliban er ikke samme organisation som Taliban i Afghanistan, selv om grupperne har et vist samarbejde. Begge gruppers mål er at vælte regeringerne i deres respektive lande og indføre islamiske stater.

Pakistan Taliban har sagt, at angrebet på skolen i Peshawar er hævn for deres dræbte krigere og deres familier i det nordvestlige Pakistan. Gruppen varslede samtidig, at der ville komme flere lignende angreb.

/ritzau/AFP

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip