Palæstinensisk samlingsregering tager over i Gaza

Fatah og Hamas er på et møde i Kairo nået til enighed på "alle områder" i striden om en palæstinensisk samlingsregering, som øjeblikkeligt "tager kontrol over Gaza".

De to rivaliserende palæstinensiske grupper nåede frem til en "omfattende aftale" efter to dages forhandlinger i den egyptiske hovedstad, siger forhandlere fra begge sider.

Fatah og Hamas indgik i juni en aftale om at danne en samlingsregering, men den blev aldrig indsat, og den palæstinensiske selvstyrepræsident, Mahmoud Abbas, beskyldte det islamistiske Hamas for at have en parallel-regering, som reelt blev ved med at styre Gaza.

Hamas klagede til gengæld over, at de palæstinensiske selvstyremyndigheder ikke betalte løn til 45.000 offentligt ansatte i Gaza.

- Fatah og Gaza er nået frem til en omfattende aftale om en enhedsregering, der vender tilbage til Gaza, siger Jibril Rajoub fra Fatah.

Enhedspagten blev indgået mellem Abbas' moderate Fatah og Hamas i april for at få afsluttet mange års bitre stridigheder mellem Det Palæstinensiske Selvstyre med base på Vestbredden og den islamistiske bevægelse, der har siddet på magten i Gaza siden 2007.

Samlingsregeringen, der har base i Ramallah på Vestbredden, blev taget i ed af Abbas 2. juni, hvor Hamas-regeringen samtidig officielt trådte tilbage i Gazastriben.

/ritzau/Reuters

 

Dagens Gossip