Pandora-aktien lyser grønt i overvejende rød måned

Der har ikke været meget at glæde sig over for aktionærerne i juni, hvor aktiekurserne generelt har været nedadgående.

Pandora-aktien ser dog ud til at slutte måneden knap fem procent bedre, end den begyndte, og det placerer papiret som månedens mest stigende C20-aktie.

Kun to af de øvrige eliteaktier - Tryg og Jyske Bank - har præsteret en positiv udvikling i juni, som bliver årets første måned med en negativ kursudvikling i C20-indekset.

Pandora-aktien handles tirsdag eftermiddag i kursniveauet 717, og dermed har selskabets aktionærer samlet set opbygget en kursgevinst på godt 3,9 milliarder kroner i juni.

Det viser en analyse af handlen med C20-aktier i juni, som Spar Nord har lavet for Ritzau.

- Den amerikanske investeringsbank Bank of America har lige opjusteret Pandora fra neutral til køb, og det har holdt hånden under aktien i et marked, som ellers har været faldende på grund af gældkrisen i Grækenland.

- Desuden er prisen på sølv, der er Pandoras vigtigste råvareomkostning, faldet, siger aktieanalytiker i Spar Nord Mikkel Duus-Hansen.

Han noterer sig også, at Pandora igennem længere tid har leveret solide resultater og samtidig er attraktiv, hvad prisen angår.

Ligesom i maj ser Coloplast også ud til at blive bundprop i junis aktiehandel. Coloplast-aktien er foreløbig faldet med næsten 14 procent og handles tirsdag eftermiddag i kursniveauet 442.

Dermed opnår Coloplast også en bundplacering for første halvår, hvor den som den eneste C20-aktie ikke har skabt et positivt afkast til aktionærerne.

- Til stor overraskelse for både analytikere og investorer offentliggjorde Coloplast 16. juni en nedjustering af de finansielle forventninger til indeværende regnskabsår.

- Alene den dag faldt aktien med otte procent og er ikke steget siden, siger Mikkel Duus-Hansen.

Han bemærker dog, at selskabet har fastholdt sine langsigtede finansielle mål.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip