Pandora-aktien lyser grønt i overvejende rød måned

Der har ikke været meget at glæde sig over for aktionærerne i juni, hvor aktiekurserne generelt har været nedadgående.

Pandora-aktien ser dog ud til at slutte måneden knap fem procent bedre, end den begyndte, og det placerer papiret som månedens mest stigende C20-aktie.

Kun to af de øvrige eliteaktier - Tryg og Jyske Bank - har præsteret en positiv udvikling i juni, som bliver årets første måned med en negativ kursudvikling i C20-indekset.

Pandora-aktien handles tirsdag eftermiddag i kursniveauet 717, og dermed har selskabets aktionærer samlet set opbygget en kursgevinst på godt 3,9 milliarder kroner i juni.

Det viser en analyse af handlen med C20-aktier i juni, som Spar Nord har lavet for Ritzau.

- Den amerikanske investeringsbank Bank of America har lige opjusteret Pandora fra neutral til køb, og det har holdt hånden under aktien i et marked, som ellers har været faldende på grund af gældkrisen i Grækenland.

- Desuden er prisen på sølv, der er Pandoras vigtigste råvareomkostning, faldet, siger aktieanalytiker i Spar Nord Mikkel Duus-Hansen.

Han noterer sig også, at Pandora igennem længere tid har leveret solide resultater og samtidig er attraktiv, hvad prisen angår.

Ligesom i maj ser Coloplast også ud til at blive bundprop i junis aktiehandel. Coloplast-aktien er foreløbig faldet med næsten 14 procent og handles tirsdag eftermiddag i kursniveauet 442.

Dermed opnår Coloplast også en bundplacering for første halvår, hvor den som den eneste C20-aktie ikke har skabt et positivt afkast til aktionærerne.

- Til stor overraskelse for både analytikere og investorer offentliggjorde Coloplast 16. juni en nedjustering af de finansielle forventninger til indeværende regnskabsår.

- Alene den dag faldt aktien med otte procent og er ikke steget siden, siger Mikkel Duus-Hansen.

Han bemærker dog, at selskabet har fastholdt sine langsigtede finansielle mål.

/ritzau/

 

Dagens Gossip