Pandora anker millionbøde for børs-nøl

Smykkevirksomheden Pandora anker tirsdagens dom om en bøde på to millioner kroner for ikke i tide at have videregivet børsfølsomme oplysninger til markedet.

- Rettens afgørelse er nu blevet taget til efterretning af Pandora, og selskabet har valgt at anke afgørelsen til Østre Landsret, skriver Pandora og understreger, at det ikke påvirker resultatforventningerne til 2014.

Sagen drejer sig om, at Pandora 2. august 2011 kom med en chokmelding til markedet, da selskabet nedjusterede vækstforventningen fra 30 procent til 0 procent. Det fik Pandoras aktie til at dykke 65 procent, og aktionærerne tabte samlet 12 milliarder kroner på en enkelt dag.

Anklagemyndigheden har under retssagen argumenteret for, at Pandora tidligere burde have informeret aktionærerne om, at salget ikke gik så godt, som man havde forventet. Faktisk senest 18. juli 2011, da Pandora havde interne udkast til en revurdering af årets budgettal for 2011.

Ledelsen i Pandora har omvendt ment, at man oplyste markedet på det rigtige tidspunkt. På den baggrund har man krævet frifindelse.

- Men retten fandt, at selskabsledelsen fra 18. til 19. juli 2011 var i besiddelse af tilstrækkelig viden om, at forventningerne til helårsresultatet måtte justeres så markant, at der da var pligt til straks at foretage offentliggørelse, lød det i rettens begrundelse for dommen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip