Pandora indgår forlig med Skat: Betaler milliardbod

Den danske smykkegigant Pandora betaler en skatteregning på knap en milliard kroner efter at have indgået forlig med Skat i en sag om værdien af selskabets interne handler igennem seks år.

Fastsættelse af interne handler kaldes transfer pricing, og Pandora og Skat har været uenige om, hvordan det regnskab skal gøres op i perioden 2009 til 2014. Beløbet på i alt 995 millioner kroner dækker skattebetalinger og renter for de seks år, oplyser Pandora.

- Skat og Pandora var ikke enige om den gældende prisfastsættelsemetode i koncernen. Efter dialog med Skat har Pandora besluttet at indgå et forlig, hvormed koncernen vil allokere en større andel af koncernens resultat til Danmark, skriver Pandora.

Betalingen vil i 2015 påvirke skattesatsen, som stiger til 30 procent, oplyser Pandora, som derudover fastholder sine finansielle forventninger. Men selskabet må skrue op for den forventede skatteprocent for 2015 og 2016.

- Eksklusive den ekstra skattebetaling forventes Pandoras effektive skatteprocent for finansåret 2015 at blive cirka 22 procent i forhold til tidligere forventet cirka 20 procent.

- For regnskabsåret 2016 forventes Pandoras effektive skatteprocent at blive cirka 21 procent, skriver Pandora.

Selskabet betaler hele beløbet i løbet af 2015, hvilket får effekt på de frie pengestrømme i selskabet, men Pandora har løbende hensat penge til estimerede skatteudgifter. Ved indgangen til 2015 havde selskabet hensat 610 millioner kroner.

- De ekstra 364 millioner kroner vil påvirke skat af årets resultat for 2015 i resultatopgørelsen, ligesom de finansielle poster påvirkes med en betaling på 21 millioner kroner, oplyser Pandora.

Ud over ændringen i skattesatsen, pengestrømmene og den effektive skatteprocent fastholder Pandora forventningerne til 2015, som dermed fortsat lyder på en omsætning på over 14 milliarder kroner.

/ritzau/

 

Dagens Gossip