Pandora skifter ud i direktørtoppen

Smykkeselskabet Pandora skal til marts næste år have ny administrerende direktør. Det bliver Anders Colding Friis, der kommer fra Scandinavian Tobacco Company, oplyser selskabet til fondsbørsen. Tobaksdirektøren afløser Allan Leighton på posten.

Anders Colding Friis bliver ifølge Ritzau Finans den femte topchef for bordenden på direktionsgangen siden Pandoras børsnotering i 2010.

Da Pandora gik på fondsbørsen for fire år siden, var det med Mikkel Vendelin Olesen ved roret. Han blev fyret i forbindelse med en kraftig nedjustering, der betød, at smykkeselskabet på en enkelt handelsdag på børsen fik skåret to tredjedele af markedsværdien væk.

Marcello Bottoli, der var medlem af bestyrelsen, blev topchef, indtil man fandt en afløser. Det blev Bjørn Gulden, der ikke holdt direktørstolen varm i lang tid. Efter et års tid forlod han selskabet til fordel for en toppost hos Puma.

Og så trådte Allan Leighton til. Han var bestyrelsesformand for Pandora, da han blev direktør i juli sidste år. Dengang sagde han ifølge Ritzau Finans, at han håbede at finde en afløser til topjobbet inden for tre år.

Derfor er chefskiftet da heller ikke præget af dramatik. Og den nuværende topchef Allan Leighton forlader dog ikke Pandora helt. Han anbefales nemlig til at blive den ene af to næstformand i selskabet på generalforsamlingen til næste år.

- Hos Anders har vi fundet præcis den sjældne kombination af stærke lederevner og grundig forretningsforståelse, som vi har søgt efter, og som kan føre selskabet frem til næste fase, siger Allan Leighton i selskabsmeddelelsen.

Pandora skal også have ny bestyrelsesformand. Den nuværende Marcello Bottoli stopper som tidligere meddelt som formand i 2014 på grund af arbejdsrelaterede forpligtelser.

Der peges nu på Peder Tuborgh som ny bestyrelsesformand. Han er topchef i Arla Foods.

- Jeg ser meget frem til at arbejde sammen med Peder og Anders, siger Allan Leighton.

/ritzau/

 

Dagens Gossip