Pandoras smykker går som varmt brød

Smykkeselskabet Pandora opjusterer forventningerne til hele 2014 med en halv milliard kroner. Selskabet regner nu med en omsætning på mere end 10,5 milliarder kroner. Det fremgår af Pandoras regnskab for første kvartal 2014.

Alene i årets tre første måneder havde selskabet en omsætningsfremgang på næsten 30 procent til små 2,6 milliarder kroner. Og et overskud efter skat på 704 millioner kroner mod 438 millioner kroner i første kvartal 2013.

- Det glæder os, at vi med en vækst i omsætningen på 30 procent i første kvartal fortsætter de gode takter i 2014, siger Pandora-direktør Allan Leighton i en kommentar i regnskabet.

- Vi har oplevet fremgang i alle regionerne med tocifrede vækstrater, primært drevet af vækst i det direkte sammenlignelige salg, som var positivt påvirket af en god modtagelse af alle vores nye kollektioner, samt opfyldning af lagre som følge af et succesfuldt julesalg i 2013, siger han.

Der er solgt flere smykker både i USA, Europa samt Asien/Stillehavet. Det er især europæerne, der har været med til at give omsætningen et boost. Og væksten i omsætningen i Europa skydes især, at italienerne, franskmænd og russere har opdaget smykkerne.

Og i Storbritannien er man forsat vild med de danske smykker. Her blev der i årets tre første måneder solgt for 299 millioner kroner, en stigning på over 57 procent i forhold til samme kvartal sidste år. Det er blandt andet Valentines Day, der har fået briterne til at købe mere guld og sølv.

Samlet blev der omsat for 1,1 milliarder kroner i Amerika, hvilket er en stigning på små 11 procent. I Europa steg omsætningen med næsten 50 procent til en milliard kroner, mens omsætningen voksede med 54,3 procent i Asien- og Stillehavsregionerne til 358 millioner kroner.

Pandoras smykker sælges i mere end 80 lande fordelt på seks kontinenter via 10.000 forhandlere, herunder mere end 1100 konceptbutikker. Selskabet blev stiftet i 1982 og har hovedkontor i København.

Samlet beskæftiger Pandora på verdensplan over 9000 medarbejdere, hvoraf de 6800 arbejder i Gemopolis i Thailand, hvor virksomheden fremstiller sine smykker.

/ritzau/

 

Dagens Gossip