Panikken breder sig i Hamburg efter ny ydmygelse

Uroen griber om sig i Hamburger Sport-Verein, efter at den traditionsrige bundesligaklub lørdag aften ramte et nyt lavpunkt i en i forvejen elendig sæson.

Sidste uges 0-3-dukkert mod Hoffenheim skulle hævnes hjemme mod oprykkeren Hertha Berlin, men det endte med en ydmygelse med de samme cifre, og storklubben "tigger om nedrykning", som Hamburger Morgenpost skriver søndag.

- Det er bittert, jeg mangler ord. Vi har i den sidste tid spillet dårlig fodbold, og det gælder os alle. Vi må alle sammen løfte os gevaldigt, siger forsvareren Heiko Westermann.

Nederlaget til Hertha var HSV's sjette på stribe. Det er aldrig sket før i snart 51 sæsoner i den bedste række, at klubben har tabt seks gange på rad.

47 scoringer imod efter 20 kampe er også ny negativ rekord og et godt billede på et hold, der slet ikke hænger sammen.

- Vi er i en meget svær situation, og nu må vi ikke falde fra hinanden. Det halter over det hele, men det er vigtigt, at vi står sammen, siger målmand René Adler.

Ledelsens muligheder for at påvirke situationen er små. Der var ingen penge til markante forstærkninger i transfervinduet, og nu er det under alle omstændigheder for sent.

Sportschef Oliver Kreuzer kan fyre træner Bert van Marwijk, men det håndtag har han drejet på én gang i denne sæson, da van Marwijk i efteråret blev ansat som afløser for Thorsten Fink.

Det hjalp kun indledningsvis, inden resultaterne blev endnu værre end før, og Kreuzer afviser blankt, at et ny trænerbytte skulle være løsningen.

- Vi skal ikke have nogen trænerdiskussion. Vi skal bare spille bedre fodbold, lyder den simple devise fra sportschefen.

Med blot 16 point efter 20 kampe er HSV næstsidst i Bundesligaen, og den aktuelle formkurve peger direkte mod 2. Bundesliga.

Hvis det sker, vi det være første gang siden Bundesligaens oprettelse i 1963, at klubben ikke er i den bedste række.

Flere hundrede fans demonstrerede lørdag aften foran Imtech-Arena, og da en samlet spillertrup kom ud for at møde de utilfredse tilhængere, blev de mødt af aggressive tilråb.

Ifølge Kicker havnede anfører Rafael van der Vaart i et heftigt skænderi med en stor flok fans, og det udartede til skubberi, inden hollænderen fik afsluttet det improviserede møde i nogenlunde ro og orden.

Næste lørdag venter et nyt bundgys mod Eintracht Braunschweig - det eneste hold i ligaen, der har færre point end HSV.

/ritzau/

 

Dagens Gossip