Pape går til kamp for grundskyld i finanslovsforhandling

29/09/2015 14:31

admin

Nyheder

Mest læste i dag

Finansminister Claus Hjort Frederiksen (V) kan se frem til, at De Konservatives formand, Søren Pape Poulsen, ved de kommende finanslovsforhandlinger kommer til at kæmpe en brav kamp for grundskylden.

Det er afgørende, at der gøres noget ved den stigende grundskyld, siger Pape til Ritzau, efter at Venstre-regeringens finanslovsforslag for 2016 er blevet fremlagt.

- Jeg er tilfreds med, at regeringen har lyttet til det, vi har sagt i lang tid omkring skattelettelser på erhvervsområdet.

- Det ser jeg frem til. Men det er klart, at vi mangler fuldstændig, at boligejere og grundskylden bliver adresseret.

- Det er afgørende punkter for os i finanslovsforhandlingerne, at almindelige mennesker kan bo i deres hus, hvor skatterne ikke bare stiger og stiger, siger Pape til Ritzau.

Grundskyld står ikke nævnt med ét ord i finanslovsforslaget, konstaterer Pape, som ønsker grundskylden fastfrosset.

- Det er nok som forventet. Men mon ikke regeringen er klar over, at vi kommer med fuld fart og tager det emne med ind i forhandlingslokalet? Jeg kan garantere, at vores hovedprioritet bliver at få gjort noget ved grundskylden, siger Pape.

Regeringen vil blandt hente penge til finansloven ved at skære i ulandsbistanden, som sættes ned til 0,7 procent af BNI. Det frigør 2,3 milliarder kroner. Det huer heller ikke Pape.

- Vores position er ikke 0,7. I en tid med kraftige flygtningestrømme og store udfordringer skal vi være opmærksomme på, at vi hjælper i nærområderne.

- Vi skal passe på, at vi ikke skærer så hårdt til, at vi ikke kan yde den hjælp, der er nødvendig.

- Selvfølgelig kan der flyttes noget rundt i ulandsbistanden, men den besparelse, der lægges op til, klinger ikke godt i forhold til, at vi vil hjælpe i nærområderne. Vores tilgang er 0,8 procent, og det tager vi med ind til forhandlingerne, siger Pape.

Andre prioritetsområder for De Konservative er flere penge til politiet samt klima og miljø.

Det svæver dog i det uvisse, hvor meget regeringen afsætter til politiet. Der afsættes i finanslovsforslaget en pulje på 1,7 milliarder kroner, som skal gå til særligt prioriterede indsatser, herunder politiet.

Meget ukonkret, mener Pape.

- For os er det vigtigt, at vi får et styrket politi. Vi mangler betjente i Danmark, og vi skal uddanne flere betjente, end vi har i dag, siger Pape.

Spørgsmål: I kroner og øre, hvor meget skal der afsættes til politiet, mener du?

- Vi har i første omgang sagt en halv milliard kroner til flere betjente, men det vil vi lægge frem mere præcist inden forhandlingerne, siger Pape.

Han har tidligere udtalt, at De Konservative ikke nødvendigvis bliver en del af finansloven, men nok skal stemme for den, for "det gør man som ansvarligt parti".

/ritzau/