Pape: Jeg vil kæmpe og knokle for De Konservative

Søren Pape Poulsen får ikke umiddelbart mange klokker til at ringe hos den brede danske befolkning. Men det kommer han formentlig til, når han fremover skal spille det politiske spil på Christiansborg i stedet for i Viborg.

Og manden, der skal erstatte De Konservatives afgående partiformand, Lars Barfoed, glæder sig til de kommende udfordringer og har tænkt sig at arbejde hårdt på partiets vegne.

- Jeg er utrolig glad, ydmyg og taknemmelig over den opbakning, jeg har oplevet i dag. Tak til Lars Barfoed for en fremragende indsats som formand. Jeg vil savne at være borgmester i Viborg, men ser frem til at kæmpe og knokle for ny fremgang for Det Konservative Folkeparti, skriver Søren Pape Poulsen på Facebook.

Først på det konservative landsråd i slutningen af september ventes Søren Pape Poulsen at blive formelt valgt til formand. Samtidig trækker han sig som borgmester i Viborg. Indtil da vil Lars Barfoed bevare titlen som partileder.

Søren Pape Poulsen tiltrådte som borgmester 1. januar 2010 og blev genvalgt ved det seneste kommunalvalg, hvor hans parti gik frem fra tre til seks mandater.

Selv fik den kommende K-formand 6566 personlige stemmer, og det var næsten 3000 flere end sin nærmeste konkurrent.

42-årige Søren Pape Poulsen træder ind på den landspolitiske scene uden vigtig erfaring fra Folketinget og efter en relativ kort kommunalpolitisk karriere.

Det har dog også været en karriere, hvor han har udvist koldblodighed, talent for studehandler og store aftaler. Viborgenserne elsker ham på tværs af partiskel, han har vist stor evne til at samle, men også et køligt mod til at splitte, når han har fundet det nødvendigt.

/ritzau/

 

Dagens Gossip