Pape: Køb af stadionnavn var markedsføring - ikke støtte

Det var ikke ulovlig støtte, men markedsføring, da det kommunalt ejede selskab, Energi Viborg, købte et navnesponsorat af fodboldklubben Viborg FF for over tre millioner kroner.

Det fastslår De Konservatives leder og afgående borgmester i Viborg, Søren Pape Poulsen, efter at Politiken tirsdag skriver, at statsforvaltningen har vurderet beslutningen om sponsoratet til at være i strid med styrelsesloven.

- Det er ikke støtte, men derimod markedsføring af en virksomhed. Tager man rundt i landet, vil man se, at energiselskaber og andre har købt sig til stadionnavne, siger Søren Pape Poulsen.

Ifølge avisen besluttede et snævert flertal i byrådet i 2011 på indstilling fra Søren Pape Poulsen, at Energi Viborg skulle købe retten til stadionnavnet i tre år af Viborg FF for 3,25 millioner kroner. På netop det tidspunkt var fodboldklubben i pengemangel.

Pape godkendte fodboldhandlen på vegne af byrådet, selvom halvdelen af bestyrelsen i Energi Viborg sagde nej tak til at købe stadionnavnet.

I april 2014 slog Statsforvaltningen Midtjylland fast, at byrådets beslutning var "uforsvarlig", "uklar" og i strid med den kommunale styrelseslov.

Kritikken af Viborg-handlen går på, at en kommune ikke må give støtte til en privat virksomhed.

Professor emeritus ved CBS Niels Blomgren-Hansen sammenligner i Politiken Viborg-handlen med Peter Brixtofte-sagen, hvor den tidligere Farum-borgmester endte i retten i forbindelse med en række sponsorater, som kommunale leverandører indgik hos Farum Boldklub.

Men det afviser De Konservatives leder.

- Det er lige før, at det kræver noget humoristisk sans. Den sammenligning er det mest groteske, jeg har hørt, siger han.

Til spørgsmålet, om han frygter en straffesag på baggrund af statsforvaltningens afgørelse, svarer Pape:

- Nej, det gør jeg ikke. Den sag er to år gammel, og desuden mener jeg det samme, som jeg gjorde dengang, siger han.

/ritzau/

 

Dagens Gossip